Dijetari:Irani kryeson në Botën Muslimane në Studimet Kur’anore

Publikuar në Jan. 2, 2019, 3:54 p.m.

Një dijetar i seminareve tha se Revelacioni Islamik i vitit 1979 ndihmoi Iranin të bëhet udhëheqës në fushat Kur'anore.

Huxhat ul -Islam Muhammed Ali Rezai Isfehani i tha Agjencisë së Lajmeve IQNA se Irani ka bërë një hap të madh në studimet Kur'anore pas fitores së revolucionit.

Në lidhje me këtë, Irani ka kapërcyer institucionet prestigjioze, siç janë al-Azhar i Egjiptit dhe Universiteti Umm Al-Kura në Medine.

Kjo është veçanërisht e dukshme në studimet ndërdisiplinore të Kur'anit, shtoi Huxht ul-Islam Rezaei Esfehani, i cili është dekan i Shkollës së Kur'anit dhe Hadithit të Universitetit Ndërkombëtar Al-Mustafa.

Ai tha se fusha e parë e shkencës kur'anore në të cilën Irani filloi të përparonte pas revolucionit ishte Tefsiri (Komentimi i Kur'anit).

Irani ka qenë gjithashtu shumë i suksesshëm në trajnimin e kënduesve dhe hafizëve të Kur'anit dhe sot ka mijëra këndues të Kur’anit dhe hafizë të Kur’anit në Iran, vazhdoi të thotë Huxhat ul -Islam Muhammed Ali Rezai Isfehani.Burimi : IQNA