Biçikletat e zgjuara përurohen në Teheran

Publikuar në Dhj. 27, 2018, 12:39 a.m.

300 biçikleta të zgjuara u përuruan të martën në një ceremoni me kryetarin e komunës të Teheranit, Pirouz Hanachi dhe anëtarët e këshillit të qytetit në veri të Teheranit.

Në margjinat e ceremonisë, kryetari i qarkut dy Resul Keshtpour tha për gazetarët se stacionet e përbashkëta të biçikletave janë përcaktuar rreth qarkut dhe në fazën e parë të 300 biçikleta do të jetë në dispozicion për qytetarët për t'u përdorur.

Ai iu referua entuziazmit të qytetarëve të përdorin biçikleta të zgjuara, duke shtuar se do të bëhen përpjekje për të drejtuar sistemin edhe në rrethe të tjera.

Resul Keshtpour vuri në dukje se biçikletat, të pajisura me një sistem ndjekjeje, monitorohen nga një dhomë kontrolli.

Përdorimi i biçikletave të mençura në Teheran është një përpjekje për të reduktuar ndotjen e ajrit, si dhe kthimin e Teheranit në një qytet të zgjuar.

Platforma e parë iraniane biçikleta të zgjuara u zbulua dhe Elecomp 2018 International Elektronic, Computer dhe E-Commerce Exhibition në Iran.Burimi : IRNA