Caktohen dënimet për agjentët izraelit

Publikuar në Dhj. 5, 2018, 7:26 a.m.

Gjykata ushtarake në Gaza ka shqiptuar gjoba për agjentët regjimit pushtues të Izraelit. Gjykata dënoi me vdekje gjashtë nga 14 persona.

Gjykata ushtarake e lidhur me Ministrinë e Brendshme dhe Sigurinë Kombëtare të Palestinës në Gaza ka shqiptuar dënime të ndryshme për 14 agjentët të cilët punojnë në favor të regjimit sionist të Izraelit, 6 prej të cilëve i ka dënuar me vdekje.

Sipas Fiem, vendimet u njoftuan  në një konferencë për shtyp të mbajtur në ndërtesën e Këshillit Ushtarak të Gjyqësorit nga zëdhënësi i Ministrisë së Brendshme palestineze Iyad al Bezm dhe kryetari i Këshillit Gjyqësor Ushtarak Nasser Sulejman.

Iyad al Bezm u shpreh se këto vendime u dhanë mesazh agjentëve që punojnë për llogari të regjimit pushtues për fundin e tyre të pashmangshëm.

Al Bezm vuri në dukje se forcat e sigurisë kanë arritur një sukses të konsiderueshëm dhe se duke rrethuar agjentët e regjimit pushtues, ata kanë zgjidhur një numër të madh problemesh.

Al Bezm tha se forcat e sigurisë i kanë dhënë agjentëve një goditje dhe kanë penguar shumë veprime që ata kishin planifikuar të kryejnë në Rripin e Gazës.

Al Bezm vuri në dukje se Ministria e Brendshme e Palestinës ka mbrojtur rezistencën si dhe iu bëri thirrje agjentëve, duke  u thënë se regjimi pushtues nuk mund ti mbrojë ata dhe se dora e drejtësisë do t’i arrijë.

Kryetari i Këshillit Gjyqësor Ushtarak, Nasser Sulejman i paralajmëroi palestinezët duke tërhequr vëmendjen ndaj rrezikut të agjencisë dhe ashpërsisë së dënimit të tij.Burimi : Rast Haber