Palestina dhe Turqia nënshkruajnë marrëveshjen për fuqizimin e grave

Publikuar në Dhj. 2, 2018, meditë

Minist. Palestineze e Çështjeve të Grave  Haifa al-Agha dhe Minist, turke e punës, shërbimeve sociale dhe familjare Zahra Selxhuk nënshkruan një memorandum  mirëkuptimi të martën për të bashkëpunuar në fushën e fuqizimit të grave.

Të dy ministreshat mbajtën një takim bilateral në kuadër të pjesëmarrjes së  Grave  në Samitin e 3-të  Ndërkombëtarë  dhe Samitin e Drejtësisë, që filloi  të premten në Stamboll.

Pas takimit, Selxhuk njoftoi se ajo kishte nënshkruar me Haifa Agha një memorandum mirëkuptimi për bashkëpunim mes dy vendeve në fushën e fuqizimit të grave.

Ajo pohoi se të dy ministritë kanë për qëllim për të bashkëpunuar me njëri-tjetrin për të luftuar të gjitha format e diskriminimit kundër grave, për të forcuar statusin e tyre dhe nivelin arsimor, dhe për të parandaluar ekspozimin e tyre ndaj dhunës.

Nga ana e saj, ministri palestinez falënderoi qeverinë turke për nënshkrimin e memorandumit, duke shprehur shpresën se një bashkëpunim i tillë do të kontribuojë për të ndihmuar gratë palestineze dhe turke dhe adresimin e problemeve me të cilat ballafaqohen.